Говорячи про можливість відкриття кавового бізнесу, зверну вашу увагу на те, що останнім часом можна спостерігати помітне збільшення попиту на мелену каву, яку потрібно заварювати. Це пов’язано з тим, що багато людей починають надавати перевагу тільки якісним і виключно натуральним продуктам, у зв’язку з чим перестають купувати різноманітні розчинні напівфабрикати. Так чому б і не допомогти їм у цьому? Чому б не налагодити власне виробництво натуральної кави використовуючи кавомолку, яку можна купити на сайті http://kofemarket.com.ua/category/coffeegrinder?
Кожен з вас розуміє те, що найчастіше він переплачує енну суму за розкручений бренд, а не за виняткову якість того чи іншого товару. І це стосується абсолютно будь-якого продукту. Якщо людині запропонувати упаковку кави хорошої якості, та ще й за нижчою ціною, але від невідомого виробника, вона навряд чи відмовиться … Головне – не розчарувати покупця з самого початку і дати йому зрозуміти, що ваша кава нітрохи не гірша фірмової, дорогої. Адже, в принципі, суть технологічного процесу і основні джерела сировини для здійснення виробництва того чи іншого сорту натуральної меленої кави однакові для всіх.
Розмірковуючи на тему організації власного бізнесу з виробництва певного виду меленої кави, варто пам’ятати, що основна ваша задача, як починаючого підприємця – не отримання максимального прибутку в найбільш короткі терміни, а залучення уваги якомога більшої кількості людей саме до вашого товару. Нехай навіть це займе трохи більше того часу, який було заплановано на розвиток. І тільки тоді, коли коло постійних покупців буде досить широким, а також стабільним, можна подумати і про збільшення своїх доходів, підвищуючи ціни на товар.
Тепер до справи. Крім того, що на продажі кави можна заробити, потрібно знати, в чому ж суть технології виробництва цього продукту. Тут можна сказати, що сам процес виробництва складається з трьох етапів. По-перше, це суха або волога обробка цільних зерен. По-друге, це їх обсмажування. По-третє, саме, власне, виробництво меленої кави (так званий “помел зерен”).
Налаштовуючись стати виробником кави, і будувати свій бізнес на каві, ви повинні знати, що сухій обробці піддається робуста (конголезька кава) – вона не така ароматна, як арабіка, але в ній набагато більше кофеїну, тому її часто використовують для приготування еспресо. Вологу обробку проходить арабіка (аравійська кава) – через наявність вишуканого аромату вона виробляється в набагато більших обсягах, ніж робуста. Якщо при сухій обробці передбачається сушка зелених кавових зерен на сонці з подальшим їх лущенням, то при вологій обробці простежується кілька етапів: очищення сировини від домішок, відділення шкірки від кавового зерна, промивка, ферментація (за рахунок особливих ферментів зерна звільняються від шкірки ) і сушка.
Для обсмажування і помелу кавових зерен застосовується спеціалізоване обладнання, яке вам необхідно буде придбати.
Якщо всерйоз почати займатися виробництвом меленої кави, то обов’язково потрібно подумати про виробничі приміщення. У першу чергу, це має бути склад для зберігання сирих зерен та попередньої підготовки їх до переробки. Там же, швидше за все, буде знаходитися і дробильне обладнання. В основному цеху будуть розташовані агрегати з виробництва та просівання вже меленої кави. Необхідно буде і ще одне приміщення – для розфасовки готової продукції.
Також потрібно не забути про те, що в кожне приміщення повинна бути підведена вода, обладнана каналізація для стічних вод, наявна якісна вентиляція і належним чином було підведено електрику.
В принципі, нічого складного в організації бізнесу з виробництва натуральної меленої кави немає. Зате в перспективі можна подумати про те, що ринок збуту натуральної меленої кави – це не тільки окремі покупці, але й кафе, ресторани і пересувні точки з приготування кави. І, безумовно, не можна забувати про так званий “Кавомат” або “кавову-машину” – кавові торгові апарати, встановлені у людних місцях.