ФІНАНСОВІ НОВИНИ УКРАЇНИ

postheadericon 97% української ковбаси зроблено з синтетики

В Держспоживінспекції повідомили, що 97% ковбасних виробів в державі містять синтетичні речовини, які заборонені. Те, що зараз спостерігається в галузі сьогодні, Європа пережила 20 років тому.

За словами президента Всеукраїнської федерації споживачів Наталії Притульська, ковбаса – дуже вигідний продукт для фальсифікацій, оскільки вона складається з фаршу, в який можна пхати, що заманеться. І якщо в Європі підприємство, яке виробляє неякісну ковбасу, – закриють, то наші підприємці в кращому випадку відбудуться штрафами.

За словами Валентина Безрукого, експерта центру незалежних експертиз, держава не відповідає за якість продуктів, оскільки його основною функцією є забезпечення безпеки громадян.

Але в порівнянні з 2005-2007 рр.. якість ковбас таки покращилося. Дотримуються ГОСТу 15% виробників.

Відзначимо, за рік українці з’їдають 300 000 тонн ковбаси. А разом з ковбасою домашнього виробництва – всі 420 тонн.

Читайте також на cайті:



Залишити коментар

При використанні матеріалів сайту "Фінансові новини" обовязковим є гіперпосилання на MONEY-NEWS.TE.UA, відкрите для індексації пошуковими системами