ФІНАНСОВІ НОВИНИ УКРАЇНИ

postheadericon Молокопереробники найчастіше фальсифікують згущене молоко

Третина всіх порушень, виявлених Госпотребінспекцією при проведенні перевірок якості молочної продукції вітчизняного виробництва, стосувалася згущеного молока. За даними в.о. начальника відділу департаменту споживчої політики та реклами Державної інспекції України по захисту прав споживачів Олега Кобелькова, в деяких зразках були виявлені консерванти – бензоат натрію, сорбат калію, а також немолочний жир.

У рейтингу найбільш часто, судячи з практики Госпотребінспекції, серед фальсифікації молокопродуктів після згущеного молока друге місце займає вершкове масло.

В цей продукт виробники не соромляться додавати сторонні інгредієнти. На третьому місці за частотою виявлення підробок знаходиться сметана. Молочну сировину при її виробництві нерідко змішують з рослинним жиром. Тверді сири українського виробництва, навколо яких останнім часом розгорнувся міжнародний скандал, підробляються найрідше. Правда, Олег Кобельков визнав, що випадки виявлення сиру з добавкою немолочного жиру все-таки були.

За інформацією виконавчого директора асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Єлизавета Святківська, сирний продукт, при виробництві якого допускається використання рослинного жиру, займає на внутрішньому ринку не більше 20-25%. У той же час левова частка вітчизняної продукції цієї групи – повністю натуральний продукт.

Читайте також на cайті:



Залишити коментар

При використанні матеріалів сайту "Фінансові новини" обовязковим є гіперпосилання на MONEY-NEWS.TE.UA, відкрите для індексації пошуковими системами