З початку 2011 р. у столиці було перевірено 24 суб’єктів підприємницької діяльності, які продавали продукти дитячого харчування. Порушення були виявлені в 16 з них.
Інформація про виробника часто не вказується, немає в наявності та сертифікатів, що підтверджують якість продукції. Температурний режим часто порушується, внаслідок чого продукти псуються, а діти стають жертвами отруєнь. Так, при нормі +25, були зафіксовані випадки перевищення температурного порогу.
До уваги покупців: упаковка повинна бути не пом’ятою і без слідів поношеності, на етикетці повинна писатися інформація: адреса, виробник, умови зберігання, спосіб приготування і склад продукту.
Крім того, в Києві вилучено 274 кг (35%) солодкої продукції з вичерпаним терміном придатності, але яка так і залишалася на полицях супермаркетів.